Middelhavs Mezze med bl.a. sød kartoffel fritter, roasted cauliflower
med tahini, tomatsalat med Kalamata oliven og tabouleh salat.

A.

Bulgur (4)
Blomkål (2)

Skyl bulgur i koldt vand og placer derefter i en gryde. Tilsæt 2x så meget vand som bulgur. Tilføj 1 spsk. salt og bring gryden i kog med låg. Når vandet koger, skru komfuret ned på lav varme og lad det varme i 20 min. Overfør den varme bulgur til en si, og lad det dræne for vand. Når den er drænet og kold, placer bulguren i en skål.

Tænd din ovn på 200 grader. Tag låget af bakken med blomkål og fordel ca. 1 ske olivenolie ud over blomkålen. Når ovnen er varm, bag blomkålen i 15 min.

B.

Persille, Mynte, Tomat, Skalotteløg, Øko citron (5)

Hak persille og mynte fint. Snit tomat og skalotteløg i små tern og tilføj alt til bulguren. Riv skallen af citronen udover med et fint rivejern og pres derefter saften fra citronen ned i en skål. Tilføj 1-2 skeer olivenolie og bland det hele sammen i skålen med bulguren. Tabouleh er nu klar.

 

C.

Sød kartoffel fritter (1)
Falafel

I en dyb gryde tilføj en god mængde stegeolie, min. 2 cm. og opvarm gryden til middelhøj varme. Fritér derefter de søde kartofler i 2 min. på hver side. Dryp fritterne af for overskydende olie og drys derefter med salt.

Falafel opvarmes i 10 min i en 150 graders forvarmet ovn.

D.

Cherrytomater (3)
Romesco (6)
Tahin (7)
Granatæblesirup (8)
Kalamata (9)
Balsamico vinaigrette (10)
Citronvinaigrette (11)

Cherrytomaterne halveres og blandes med oliven og balsamico vinaigrette.

Du er nu klar til at sammensætte din mezze.

Fritterne anrettes i en skål med romesco.

Tahini hældes i bunden af en skål, blomkål placeres ovenpå og drysses med granatæblesirup.

Din tabouleh og tomatsalaten er klar.

Velbekomme!