Harissa kylling, blomkål med tahini, israelsk salat og hummus

A.

Tomat, agurk, forårsløg, persille, citron (1)

Vask alle dine grøntsager. Skær tomat, agurk og forårsløg ud i små tern. Placer det i en skål. Hak persille fint og tilføj det til din skål. Tilsæt saften fra en halv citron, 1 tsk. olivenolie og flagesalt til blandingen. Mix det hele sammen og stil salaten til side

B.

Harissa kylling (4)
Blomkål (3)

Tænd din ovn på alm. 200 grader. Når den er varm sætter du foliebakken med Harissa kylling og citron (4) ind i ovnen. Kyllingen skal have cirka 30 min.

10 min. efter at du har sat kyllingen ind, sætter du også blomkålen (3) i foliebakken ind i ovnen. Den skal have cirka 15 min. i alt.

På et passende størrelse fad placerer du alt tahini (3) i bunden. Læg herefter den færdigbagte blomkål (3) oven på tahini. Top med tynde striber af oliven olie og drys med flagesalt.

Kyllingen serveres som den kommer ud af ovnen

C.

Fladbrød (2)
Za'atar olie (2)

Læg bagepair på en bradepande. Placér fladbrødene (2) på bagepapiret. Hæld derefter 1 spsk. Za'atar olie (2) og sæt din bageplade ind i ovnen . Fladbrødene skal have cirka 6 min. ved 200 grader. Hold øje med dem - de brænder hurtigt på.

Placer salat, kylling, blomkål og hummus (5) på bordet.

Velbekomme!