Samle selv tacos med chipotle kylling og pork carnitas, blandet salsaer og toppings

A.

Chipotle kylling (1)
Pork carnitas (2)

Husk at vaske alle grøntsager, avocadoer, krydderurter, limes etc. grundigt inden du går i gang med opskriften.

Tag låget af foliebakkerne og opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 min.

B.

Avocado, 1/2 Løg, 1 Lime, 1 Jalapeno, 1/2 Koriander (3)
Tomater, 1/2 Løg, 1 Lime, 1 Jalapeno, 1/2 Koriander (3)

Vask alle grøntsagerne. Del avocadoerne midt over, pil stenene ud og skrab indholdet fri med en ske. Placer i en skål og mos avocadoen godt til en grov konsistens med en gaffel, tilsæt lidt salt og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland op i avocado og smag til med salt og peber.

Del tomaterne over i midten og fjern stilken, skær ud i 1x1 cm. stykker. Placer dem i en skål. Tilsæt salt, sukker og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland det sammen med tomaterne og smag til med salt og peber.

C.

Majs tortillas (4)
Burnt habanero salsa (5)
Tomat salsa (6)
Syltede røde løg (7)
Chipotle crema (8)

Majs tortillas kan varmes på to måder:

  1. Opvarm en pande til medium varme, tilsæt lidt stegeolie og vend tortillas 1 min på hver side, tag af panden og hold varm i et viskestykke.

  2. Fordel tortillas i to portioner og pak dem ind i alufolie. Opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 10 min. Hold øje undervejs! Hold varm i et viskestykke.

Du er nu klar til at sammensætte dine tacos ved middagsbordet. Vi anbefaler at man ikke bruger mere end 4 elementer på hver taco for at smagene ikke forvirrer. En lækker kombi er fx.: guacamole, pork og syltede rødløg. Husk ikke at fylde din taco mere op end at du kan få tortillaen til at nå samme over fyldet. Velbekomme!