Rødbederisotto med hvidkålsslaw

A.

800 gr. Risottobase* (1)

*Der vil være for meget risotto i gryden, når du er færdig – tag cirka halvdelen fra og sæt på køl, dette skal bruges til “grødeller” dag 2.

Risottoblandingen (1) kommes i en stor gryde, tilsæt 5 dl. vand og varm op ved medium varme.

B.

Hvidkål, æble, citron (3)
Ricottacreme (4)
Ristede mandler (5)

Imens risottoen koger ind, laver du din hvidkålsslaw. Pres halvdelen af citronen i ricottaen (3), bland godt rundt til den har en lind konsistens.

Hvidkål (3) og et æble (3)skylles og snittes fint i skiver. Placer det i en stor skål og vend derefter ricottacremen og de ristede mandler i. Din hvidkålsslaw er nu klar.

C.

Parmesan (2)
Citron (3)
Hjemmesyltede beder (6)
Frisk timian (3)

Når risottoen er kogt ind og varm, men stadig er lidt flydende, tilføjes parmesan og saften fra den anden halve citron. Grøden skal være fast i konsistensen men stadig cremet og blød. Smages til med salt.

Risottoen* fordeles i en dyb tallerken eller skål. Top med syltede beder, groft (hakket eller plukket) timian, lidt sort peber og server salaten ved siden af.

Velbekomme!