Gỏi cuốn - Friske sommerruller med tofu, nudler, frisk grønt og dips.

A.

Nudler (2)
Salat, Agurk, Frisk chili, Mynte (7)
Mango (8)
Pickles (9)
Tonkin fiskesauce m. peanuts (3)
Koriander (11)

Placer nudler i en skål der kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand over og lad dem stå i 5 min. Hæld derefter nudlerne i en sig og dræn under koldt vand, lad dem dryppe godt af og placer i en skål til servering.

Vask dit salathoved godt og tør det let. Skær det herefter over ved stokken så du får så store hele blade som muligt og placer så i en skål klar til servering.

Vask og snit alle grønsagerne og mango i så lange tynde strimler som muligt. Anret på et lille fad. Vask forsigtigt dine krydderurter og ryst dem af for vand, lad dem ellers være som de er.

Hæld peanuts over i fiskesaucen og rør let sammen.

B.

Dampet tofu (10)

Varm tofuen på en pande med lidt olie i 1-2 minutter eller ca. 30 sekunder i mikroovnen.

C.

Rispapir (1)
Tonkin dressing (4)
Sriracha sauce (5)
Tonkin sauce (6)

Tag et stort fad hvor ris papirerne kan være dækket helt af vand, fyld fadet op med koldt vand og placer det på bordet.

Nu skal du rulle dine forårsruller.

Tag et rispapir ad gangen og lad det ligge i vandfadet i cirka 2 sek. - lader du dem blive for længe er de meget svære at rulle da de bliver for klistret.

Ryst rispapiret let af for vand og placer det på din tallerken. Selvom de ikke virker elastiske lige efter så bliver de det. Når du har lagt al fyld på er papiret lige perfekt til at rulle. Læg fyld cirka 1/3 inde på rispapiret. Start med et salatblad som base, læg herefter de elementer du ønsker ovenpå, pas på ikke at putte for meget på. Slut af med krydderurter, lidt og saucer. Fold to sider ind over fyldet og rul fra den ene ende til den anden. Dyp dine ruller i den ønskede sauce.

An Ngon - Velbekomme!