Sommer-ragout på kanin med friske blomkålsskud og ”Panzanella-style” bønnesalat.

A.

Tomater (1)
Skalotteløg (1)
Hvide bønner (2)
Dressing (3)
Basilikum (4)

Skær tomaterne over på halv i forskellige former og og kvas om dem med hænderne, for at få saften ud, når du ligger dem ned i en skål.

Skær skalotteløgene i fine ringe. Pres så på skiverne, så du får en masse små ringe. Tilsæt ringene af skalotteløg, til skålen med tomater.

Hæld så de hvide bønner og dressingen op i skålen og vend det hele godt og grundigt rundt.

Server med finthakket basilikum på toppen. Stil til side, mens du tilbereder pastaen.

B.

Ragout med smør (5)
Pasta (6)
Blomkål (7)

Sæt en gryde over høj varme med 4-5 liter vand.

Mens vandet varmes op, plukker du resten af blomkålen fra dag 1 ud i små buketter. Snit buketterne over langs på midten, så de er ca. 1-2 cm tykke.

Opvarm en ”sauterpande” (eller en pande med høje sider) på komfuret ved lav/middel varme. Tag så posen med ragout og smør, og vend indholdet ud på panden. Brug evt. en ske til at fordele saucen jævnt.

Nu skulle dit vand gerne koge, hvis det er tilfældet, tager du en lille håndfuld salt og smider op til vandet. Temperaturen vil hurtigt falde ved tilføjelse af saltet, så du skal have det op at boble-koge igen.

Kog pastaen i ca. 3 minutter og smag løbende. Den skal stadigvæk have bid, når den smides på panden.

Imens pastaen koger skruer du lidt op for panden med sauce, og tilsætter derefter dine blomkålsskud, imens du sørger for at røre rundt i herligheden. Imens pastaen endnu er ”al dente” hældes vandet fra, men sørg for at gemme 1 kopfuld pastavand til saucen.

C.

Pecorino (8)

Tilsæt pastaen til panden med sauce og vend nu godt rundt i det, hvis det føles lidt tørt, tilføj pastavand. Hvis du tilsætter for meget pastavand, så giv det længere tid over varmen, under konstant omrøring.

Server når det har en cremet konsistens, på et stort fad eller på dine yndlingstallerkener, med revet pecorino og friskkværnet peber på toppen.