Pasta med salsiccia, broccoliskud, tørret peperoncini og dertil brændt blomkål med bagte tomater i smørsauce.

A.

Tomater (1)
3/4 af blomkål (2)

Varm ovnen til 200°.

Bag tomaterne i et fad nederst i ovnen, i 20 minutter i alt.

Del blomkålen i kvarte. Tag 1/4 af blomkålen til side, den skal gemmes til dag 2.

Varm en pande op til høj varme. Når panden er rygende varm, steger du blomkålene på alle de skårne sider, imens du presser ned på dem. De skal ikke have lang tid, men brunes godt af. Tag blomkålene af varmen, når de er godt mørke, og placer dem i et ovnfast fad.

Når tomaterne har fået 10minutter, skrues ovnen ned til 190°. Den stegte blomkål stilles ind i ovnen sammen med tomaterne, og de bages sammen i yderligere 10 – 15 minutter, indtil blomkålen er mør og saftig.

B.

Smørblanding (3)
Citronskal (4)

Sæt nu en gryde over høj varme med 4-5 liter vand til pastaen.

Smelt smør-blandingen i en lille kasserolle, og smag til med salt og peber.

Når blomkål’en og tomaterne er færdigtilberedte, anretter du dem på et fad.

Hæld så den lune smørsauce henover blomkål og tomater og slut af med en gavmild mængde af revet citronskal.

Blomkålsserveringen må gerne være kølet af, når i skal spise.

C.

Broccoliskud (5)
Salsiccia-fars (6)
Pasta (7)
Citronsaft (4)
Picorino (8)
Revet Pepperonicini (9)

Nu skal du gøre klar til din pasta-servering. Hvis vandet koger, så tag låget af og lad det simrer, indtil du skal bruge det.

Pluk broccolien i små buketter, og stil til side.

Sæt så en pande over ved middel/høj varme, og steg salsiccia-farsen i små mundrette stykker, så den karamelliserer og bliver flot gylden og skru så ned til middelvarme.

Når dit vand koger, tager du en lille håndfuld salt og smider op til vandet. Temperaturen vil hurtigt falde ved tilføjelse af saltet, så du skal have det op at boble-koge igen.

Kog pastaen i ca. 3-5 minutter.

Nu tilsættes broccoli-buketterne til salsiccia’en. Broccolien skal steges i ca. 2 minutter, de skal have en flot mørkegrøn farve.

Imens pastaen koger, smider du ca. én kopfuld af pastavandet på panden med salsiccia’en og skruer op for varmen, så det koger ind. Smag til med saften fra din citron.

Når pastaen er ”al dente” hældes vandet fra, men sørg for at gemme 1 kopfuld pastavand yderligere til saucen, hvis det bliver nødvendigt.

Tilsæt pastaen til panden med salsiccia og vend nu godt rundt i det, hvis det føles lidt tørt, tilføj lidt pastavand. Hvis du tilsætter for meget pastavand, så kog det ind over varmen, under konstant omrøring.

Server når det har en cremet konsistens, på et fad med revet pecorino ost (gem halvdelen til dag 2), pepperoncini chili og citronskal på toppen.