Bistro panpans poke bowl med bæredygtig laks, syltet og frisk grønt

A.

Ris (1)

Skyl risene i en si under koldt vand. Placer dem herefter i en gryde og hæld halvanden gang så meget vand oven i risen og tilsæt lidt salt. Kog ris i 10 min. ved svag varme. Tag gryden væk fra varmen og lad risene trække i 10 min. under låg. Hæld risene over i en skål og lad dem køle af.

B.

Ingefær, lime (3)
Ponzu (6)
Laks (2)

Fjern skræl fra ingefæren. Hæld halvdelen af ponzu op i en skål. Riv limeskal og ingefær fint ned i skålen med ponzu. Rør det let rundt. Nu er din marinade klar.

Skær laks i mindre tern og vend det ned i skålen med ponzu. Vend rundt så alt laks er dækket af marinade. Sæt evt. laks på køl indtil du skal samle din ret.

C.

Peanuts (4)
Avokado, lime, fennikel (3)
Chiliflager (5)
Syltet rødløg (7)
Sesamfrø (8)
Chilimayo (9)

Hak peanuts groft.

Skær avokado i tern og placer ternene i en skål. Dryp limesaft, salt og chiliflager over avokado og vend forsigtig så det hele er fordelt godt.

Fjern den helt yderste top af fennikel, skær den over i to på langs og fjern den hårde stok. Skær tynde snit på langs og snit den derefter fint på tværs.

Vend de afkølede ris med resten af ponzu og alt chilimayo.

Kom de cremede ris i bunden af en skål eller dyb tallerken. Fordel avokado, peanuts, syltede rødløg, fennikel og laks - drys til sidst med sesam.

Velbekomme!