Signaturkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Krydret lammekølle med perle cous cous salat og labne

Opskrifter og vejledning til Krydret lammekølle med perle cous cous salat og labne
Forberedelse

Perle cous cous m. rosiner (1)
Agurk (2)
Cherrytomater (2)
Forårsløg (2)
Mynte (2)
Citron (4)

Aubergine (3)
Peberfrugt (4)
Tomater (4)
Persille (2)
Citron (4)
Olie

Sammensætning

Lammekølle (5)
Labne (6)

Det skal du selv have
Olivenolie
Salt
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, citroner etc. grundigt ind du går i gang med opskriften.

Opskriften

Hæld perle cous cous (1) blandingen ned i en mellemstor gryde og tilføj vand og salt. Når det koger skal blandingen have cirka 15 min. Når du smager på en, skal der være lidt bid i. Hæld blandingen i en si og dræn med koldt vand i 1 min. Fordel blandingen på et stort fad, og spred det som meget ud som muligt så det kan køle af.

Vask alle dine grøntsager. Skær tomat, agurk og forårsløg ud i små tern. Placer det i en skål. Hak mynte fint og tilføj det i din skål.

Når cous cous blandingen er helt kølet af, så skal grøntblandingen mixes sammen med cous cous. Tilsæt saften fra en halv citron, 1 spsk. olivenolie og flagesalt til blandingen. Mix det hele sammen og stil salaten til siden.

Tænd din ovn på alm. 170 grader. Når den er varm, sætter du foliebakken med lammekøllen (5) ind i ovnen. Den skal have cirka 10-15 min.

Imens lammekøllen er i ovnen, kan du lave din aubergine salat.

Når køllen er færdig, skal den placeres i bunden af et passende størrelse dybt fad. Hæld derefter også saucen fra foliebakken i fadet. Top af med lidt friskkværnet peber.

Skær peberfrugt, tomat og den bagte aubergine (3) ud i små tern. Placer det i en skål. Hak persille fint og tilføj det i din skål. Tilsæt saften fra en halv citron, 1 tsk. olivenolie og flagesalt til blandingen. Mix det hele sammen og salaten er klar.

Placer cous cous salat, aubergine salat, lammekølle i sauce og labne (6) på bordet.

Velbekomme!

Inspiration til aftensmad og anretning af måltidskasse fra Shouk Shouk

Harissa kylling, blomkål med tahini, israelsk salat og hummus

Opskrifter og vejledning til Harissa kylling, blomkål med tahini, israelsk salat og hummus
Forberedelse

Persille (1)
Tomater (1)
Agurk (1)
Forårsløg (1)
Citron (1)

Harrisa kylling (4)
Blomkål (3)
Tahini (3)

Fladbrød (2)
Za'atar olie (2)
Salt

Sammensætning

Hummus (5)

Det skal du selv have
Olivenolie
Salt

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, citroner etc. grundigt ind du går i gang med opskriften.

Opskriften

Vask alle dine grøntsager. Skær tomat, agurk og forårsløg ud i små tern. Placer det i en skål. Hak persille fint og tilføj det til din skål. Tilsæt saften fra en halv citron, 1 tsk. olivenolie og flagesalt til blandingen. Mix det hele sammen og stil salaten til side

Tænd din ovn på alm. 200 grader. Når den er varm sætter du foliebakken med Harissa kylling og citron (4) ind i ovnen. Kyllingen skal have cirka 30 min.

10 min. efter at du har sat kyllingen ind, sætter du også blomkålen (3) i foliebakken ind i ovnen. Den skal have cirka 15 min. i alt.

På et passende størrelse fad placerer du alt tahini (3) i bunden. Læg herefter den færdigbagte blomkål (3) oven på tahini. Top med tynde striber af oliven olie og drys med flagesalt.

Kyllingen serveres som den kommer ud af ovnen.

Læg bagepair på en bradepande. Placér fladbrødene (2) på bagepapiret. Hæld derefter 1 spsk. Za'atar olie (2) og sæt din bageplade ind i ovnen . Fladbrødene skal have cirka 6 min. ved 200 grader. Hold øje med dem - de brænder hurtigt på.

Placer salat, kylling, blomkål og hummus (5) på bordet.

Velbekomme!

Inspiration til aftensmad og anretning af måltidskasse fra Shouk Shouk