Signaturkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Surdejs fladbrød med kylling, romesco, baba ganoush,
mos af sød kartoffel, citronvinaigrette og sprødt grønt

Opskrift og vejledning til Surdejs fladbrød med kylling, romesco, baba ganoush,  mos af sød kartoffel, citronvinaigrette og sprødt grønt
Forberedelse

Fladbrød (1)
Granatæble (2)
Kylling (3)
Spidskål (2)

Sammensætning

Romesco (4)
Baba Ganoush (5)
Mos af sød kartoffel (6)
Gedeoste feta (7)
Krydderimix (8)
Citronvinaigrette (9)

Det skal du selv have

Olivenolie
Salt
Sukker
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Opskriften

Skyl spidskål og snit det på tværs i tynde strimler.

Flæk granatæblet i kvart, og slå kernerne ud i en skål med en grydeske.
Fyld skålen med vand, og det hvide frugtkød vil stige til vejrs, da kernerne er tungere end vandet og flyder derfor til bunds i skålen, fjern skallen.

Varm en tør pande op på middel varme. Sprøjt lidt vand på fladbrødene og opvarm et ad gangen i ca. 1 minut på hver side. Hold godt øje, da de hurtigt kan blive brændte. Pak fladbrødene ind i et viskestykke, så holder de sig bløde og lune.

Varm en pande med olie på middelhøj varme og steg kyllingen i 1 min. på hver side. (Ved vegetar: falafel opvarmes i 10 min i en 150 graders forvarmet ovn.)

Du er nu klar til at samle dit fladbrød. Vi anbefaler, at du topper fladbrødet i følgende rækkefølge: sød kartoffel mos, romesco, baba ganoush spidskål, kylling/falafel, granatæble, feta og til sidst citronvinaigrette. Fold derefter dit fladbrød så du får en wrap, som du kan spise med hænderne.

Velbekomme!

Inspiration til anretning af måltidskasse fra Phago

Middelhavs Mezze med bl.a. sød kartoffel fritter, roasted cauliflower
med tahini, tomatsalat med Kalamata oliven og tabouleh salat.

Opskrift og vejledning til Middelhavs Mezze med bl.a. sød kartoffel fritter, roasted cauliflower  med tahini, tomatsalat med Kalamata oliven og tabouleh salat.
Forberedelse

Sød kartoffel fritter (1)
Blomkål (2)
Cherrytomater (3)
Bulgur (4)
Persille (5)
Mynte (5)
Tomat (5)
Skalotteløg (5)
Øko citron (5)

Sammensætning

Romesco (6)
Tahin (7)
Granatæblesirup (8)
Kalamata (9)
Balsamico vinaigrette (10)
Citronvinaigrette (11)
Falafel

Det skal du selv have

Stegeolie
Olivenolie
Salt
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Opskriften

Skyl bulgur i koldt vand og placer derefter i en gryde. Tilsæt 2x så meget vand som bulgur. Tilføj 1 spsk. salt og bring gryden i kog med låg. Når vandet koger, skru komfuret ned på lav varme og lad det varme i 20 min. Overfør den varme bulgur til en si, og lad det dræne for vand. Når den er drænet og kold, placer bulguren i en skål.

Tænd din ovn på 200 grader. Tag låget af bakken med blomkål og fordel ca. 1 ske olivenolie ud over blomkålen. Når ovnen er varm, bag blomkålen i 15 min.

Hak persille og mynte fint. Snit tomat og skalotteløg i små tern og tilføj alt til bulguren. Riv skallen af citronen udover med et fint rivejern og pres derefter saften fra citronen ned i en skål. Tilføj 1-2 skeer olivenolie og bland det hele sammen i skålen med bulguren. Tabouleh er nu klar.

I en dyb gryde tilføj en god mængde stegeolie, min. 2 cm. og opvarm gryden til middelhøj varme. Fritér derefter de søde kartofler i 2 min. på hver side. Dryp fritterne af for overskydende olie og drys derefter med salt.

Falafel opvarmes i 10 min i en 150 graders forvarmet ovn.

Cherrytomaterne halveres og blandes med oliven og balsamico vinaigrette.

Du er nu klar til at sammensætte din mezze.

Fritterne anrettes i en skål med romesco.

Tahini hældes i bunden af en skål, blomkål placeres ovenpå og drysses med granatæblesirup.

Din tabouleh og tomatsalaten er klar.

Velbekomme!

Inspiration til anretning af måltidskasse fra Phago