Vegetarkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Samle selv tacos med veggie fajita og søde kartofler, blandet salsaer og toppings

Forberedelse

Veggie fajita (1)
Søde kartofler (2)

Avocado (3)
1/2 Løg (3)
1 Lime (3)
1 Jalapeno (3)
1/2 Koriander (3)

Tomater (3)
1/2 Løg (3)
1 Lime (3)
1 Jalapeno (3)
1/2 Koriander (3)

Sammensætning

Majs tortillas (4)
Burnt habanero salsa (5)
Tomat salsa (6)
Syltede røde løg (7)
Chipotle crema (8)

Det skal du selv have

Olivenolie
Salt
Sukker
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, avocadoer, krydderurter, limes etc. grundigt inden du går i gang med opskriften.

Opskriften

Tag låget af bakkerne til de søde kartofler og veggie fajita. Opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 min.

Del avocadoerne midt over, pil stenene ud, og skrab indholdet fri med en ske. Mos avocadoen til en grov konsistens med en gaffel, tilsæt salt og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland op i avocado og smag til med salt og peber.

Del tomaterne over i midten og fjern stilken, skær ud i 2x2 cm stykker. Tilsæt salt, sukker og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland op i tomater og smag til med salt og peber.

Majs tortillas kan varmes på to måder:

  1. Opvarm en pande til medium varme, tilsæt lidt stegeolie og vend tortillas 1 min på hver side. Hold dem varme i et håndklæde.

  2. Fordel tortillas i to portioner og pak dem ind i alufolie. Opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 10 min. Hold øje med dem under vejs. Hold dem varme i et håndklæde.

Du er nu klar til at sammensætte dine tacos ved middagsbordet. Vi anbefaler at man ikke bruger mere end 4 elementer på hver taco for at smagene ikke forvirrer. En lækker kombi er fx.: guacamole, veggie fajita og syltede rødløg. Husk ikke at fylde din taco mere op end at du kan få tortillaen til at nå samme over fyldet.

Velbekomme!

Burrito med knoldselleri, myntesalat, tomatsalsa og lime crema

Opskrifter og vejledning på Burrito med knoldselleri, myntesalat, tomatsalsa og lime crema
Forberedelse

Spidskål (1)
Cherrytomater (1)
Agurk (1)
Forårsløg (1)
Mynte (1)
Lime (1)

Sammensætning

Knoldselleri (2)
Hvedetortilla (3)
Tomat salsa (4)
Lime crema (5)

Det skal du selv have

Stegeolie
Olivenolie
Salt
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, kål, etc. grundigt ind du går i gang med opskriften.

Opskriften

Skær spidskål over på langs. Skær den herefter i tynde strimler fra toppen og ned til bunden. Undlad selve bunden.

Agurken deles i fire på langs. Skær herefter agurken på skrå med 2 cm mellemrum. Halver cherrytomaterne. Bunden fjernes fra forårsløgne og forårsløgne halveres på den lange side, og skæres til sidst på skrå i tynde strimler. Mynten hakkes fint. Bland alle salatens ingredienserne sammen.

Skær både af lime.

Varm en pande med vindruekerneolie, solsikkeolie eller rapsolie.

Tilsæt knoldselleri.

Steg ca. 10 min. på hver side.

Varm tortilla 30 sekunder på begge sider på panden.

Sammensæt din burrito med myntesalat, lime crema, tomatsalsa og knoldselleri.

Inspiration til aftensmad og anretning af måltidskasse fra Mæxico