Signaturkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Samle selv tacos med chipotle kylling og pork carnitas, blandet salsaer og toppings

Forberedelse

Chipotle kylling (1)
Pork carnitas (2)

Avocado (3)
1/2 Løg (3)
1 Lime (3)
1 Jalapeno (3)
1/2 Koriander (3)

Tomater (3)
1/2 Løg (3)
1 Lime (3)
1 Jalapeno (3)
1/2 Koriander (3)

Sammensætning

Majs tortillas (4)
Burnt habanero salsa (5)
Tomat salsa (6)
Syltede røde løg (7)
Chipotle crema (8)

Det skal du selv have

Olivenolie
Salt
Sukker
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, avocadoer, krydderurter, limes etc. grundigt inden du går i gang med opskriften.

Opskriften

Tag låget af foliebakkerne og opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 min.

Vask alle grøntsagerne. Del avocadoerne midt over, pil stenene ud og skrab indholdet fri med en ske. Placer i en skål og mos avocadoen godt til en grov konsistens med en gaffel, tilsæt lidt salt og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland op i avocado og smag til med salt og peber.

Del tomaterne over i midten og fjern stilken, skær ud i 1x1 cm. stykker. Placer dem i en skål. Tilsæt salt, sukker og saft fra 1 lime. Fjern stilk og kerner fra jalapeno og snit løg, jalapeno og koriander fint. Bland det sammen med tomaterne og smag til med salt og peber.

Majs tortillas kan varmes på to måder:

  1. Opvarm en pande til medium varme, tilsæt lidt stegeolie og vend tortillas 1 min på hver side, tag af panden og hold varm i et viskestykke.

  2. Fordel tortillas i to portioner og pak dem ind i alufolie. Opvarm i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 10 min. Hold øje undervejs! Hold varm i et viskestykke.

Du er nu klar til at sammensætte dine tacos ved middagsbordet. Vi anbefaler at man ikke bruger mere end 4 elementer på hver taco for at smagene ikke forvirrer. En lækker kombi er fx.: guacamole, pork og syltede rødløg. Husk ikke at fylde din taco mere op end at du kan få tortillaen til at nå samme over fyldet. Velbekomme!

Burrito med kylling, myntesalat, tomatsalsa og lime crema

Opskrifter og vejledning til Burrito med kylling, myntesalat, tomatsalsa og lime crema
Forberedelse

Spidskål (1)
Cherrytomater (1)
Agurk (1)
Forårsløg (1)
Mynte (1)
Lime (1)

Sammensætning

Kylling (2)
Hvedetortilla (3)
Tomat salsa (4)
Lime crema (5)

Det skal du selv have

Stegeolie
Olivenolie
Salt
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, kål, etc. grundigt ind du går i gang med opskriften.

Opskriften

Start med at vaske alt grønt. Skær først spidskålet over på langs og herefter i tynde strimler fra toppen og ned til bunden. Undlad selve stokken.

Agurken deles på langs i fire dele. Skær herefter agurken på skrå med 2 cm. mellemrum. Halver cherrytomaterne. Bunden fjernes fra forårsløgne og forårsløgne halveres på den lange side og skæres til sidst på skrå i tynde strimler. Mynten hakkes fint. Bland alle salatens ingredienser sammen.

Skær både af limen.

Varm en pande med vindruekerneolie, solsikkeolie eller rapsolie.
Tilsæt kylling og steg ca. 10 min. på hver side.

Varm 1 tortilla af gangen i 30 sekunder på begge sider.

Sammensæt din burrito med myntesalat, lime crema, tomatsalsa og kylling/knoldselleri. Pas på ikke at overfylde den da du skal kunne spise den foldet i hånden. Velbekomme!

Inspiration til aftensmad og anretning af måltidskasse fra Mæxico