Signaturkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Rødbederisotto med hvidkålsslaw

Forberedelse

800 gr. Risottobase* (1)
Parmesan (2)
Citron (3)

Hvidkål (3)
Æble (3)
Citron (3)
Ricottacreme (4)
Ristede mandler (5)

Sammensætning

Hjemmesyltede beder (6)
Frisk timian (3)

Det skal du selv have

Salt
Peber

(x) - find ingrediensen på billedet

* Gem halvdelen af risottoen til dag 2!

Inden du starter

Der vil være for meget risotto i gryden, når du er færdig – tag cirka halvdelen fra og sæt på køl, dette skal bruges til “grødeller” dag 2.

Opskriften
Risottoblandingen (1) kommes i en stor gryde, tilsæt 5 dl. vand og varm op ved medium varme.

Imens risottoen koger ind, laver du din hvidkålsslaw. Pres halvdelen af citronen i ricottaen (3), bland godt rundt til den har en lind konsistens.

Hvidkål (3) og et æble (3) skylles og snittes fint i skiver. Placer det i en stor skål og vend derefter ricottacremen og de ristede mandler i. Din hvidkålsslaw er nu klar.

Når risottoen er kogt ind og varm, men stadig er lidt flydende, tilføjes parmesan og saften fra den anden halve citron. Grøden skal være fast i konsistensen men stadig cremet og blød. Smages til med salt.

Risottoen* fordeles i en dyb tallerken eller skål. Top med syltede beder, groft (hakket eller plukket) timian, lidt sort peber og server salaten ved siden af.

Velbekomme!

Anretning af rødbederisotto fra grøds måltidskasse

Grøddeller og sæsonens kålsalat med trøffel og æble

Forberedelse

600 gr. Rødbederisotto* (1)
Grøddellemix (2)
Frisk timian (4)
Løg (3)
Hvidløg (3)

Hvid-/spids el. rødkål (4)
Grøntkål (4)
Æble (4)

Sammensætning

Trøffeldressing (6)
Saltede mandler (5)

Det skal du selv have

Stegeolie

(x) - find ingrediensen på billedet

Opskriften
Hak løg, hvidløg og frisk timian fint. Placer det i en stor skål. Bland det sammen med rødbederisottoresten (1) og “grøddellemix” (2).

Rør det til en “fars” og form små deller – enten i hånden eller med en spiseske. Tænd en stor pand på medium varme. Hæld olie på panden og lad det varme op. Steg dellerne gyldenbrune på begge sider. Imens dine deller steger kan du forberede din salat.

Grønkål (4), hvidkål (4) og et æble (4) snittes fint i strimler og vendes med trøffeldressing (6) og saltede mandler (5). Din salat er nu klar.

Grøddeller og salat anrettes på en tallerken.

Velbekomme!

Inspiration til anretning af måltidskasse fra grød