Signaturkassen

  • DAG 1
  • DAG 2

Frisklavet mafaldine med ragú sauce og caprese af bøffel mozzarella

Opskrift og vejledning til Frisklavet mafaldine med ragú sauce og caprese af bøffel mozzarella
Forberedelse

Pasta
Ragú sauce

Bøffel Mozzarella
Tomater
Basilikum

Sammensætning

Balsamico & olie dressing

Det skal du selv have

Olie
Salt
Peber

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, etc. grundigt inden du går i gang med opskriften.

Opskriften

Fyld en mellemstor gryde ⅔ med vand, sæt den over ved fuldt blus og kom godt med salt i vandet.

Find en pande frem og kom ragú saucen i, sæt den til at varme op ved lav/mellem varme. 

Tag pastaen ud af posen og kom op i det spilkogende vand. Rør løbende rundt, så pastaerne ikke klistrer sammen, lad det koge i 3-5 min. Smag undervejs. Det skal op af vandet, imens der endnu er bid.

Tilsæt eventuelt en smule af pastavandet til panden med saucen, hvis saucen er begyndt at sætte sig.  

Når pastaen er næsten færdigkogt og stadig har lidt bid, kom den over i den varme sauce på panden og vend det sammen, til retten har den rigtige konsistens. 

Du vil gerne have at saucen er tyk, cremet og ikke for flydende - det opnår du ved at lade den stå på varmen, under omrøring! 

Skær tomaterne i halve og gerne ukurante stykker. På tværs, på langs og diagonalt.

Kom dem op i din flotteste skål, eller fad, vend sammen med dressingen og smag til med salt.

Pluk mozzarellaen og læg i flotte stykker fordelt rundt ovenpå tomaterne. Kværn groft et godt skud sort peber hen over osten og tomaterne.

Pluk til sidst basilikumbladene i små stykker og fordel henover salaten.   

Buon Appetito !

 

Lasagne alla bolognese med Radicchiosalat

Opskrift og vejledning til Lasagne alla bolognese med Radicchiosalat
Forberedelse

Lasagne

Radicchio
Butternut squash

Sammensætning

Dressing

Det skal du selv have

Olivenolie
Salt
Peber

Inden du starter

Husk at vaske alle grøntsager, krydderurter, etc. grundigt inden du går i gang med opskriften.

Opskriften

Forvarm ovnen til 200 grader, når den er varm sætter du lasagnen ind.  

Gennemvarm retten i tyve minutter. Osten skal være flot gylden.
Husk at tjekke med en gaffel, om lasagnen er gennemvarmet, inden du serverer.  

“Hvis ikke osten har fået en gylden skorpe endnu, så skru op for ovnen. HUSK hold øje så det ikke brænder på...”

Mens lasagnen er i ovnen

Pluk salatbladene, skyld dem og slyng dem tørre.  

Skær så salaten ud i grove stykker. Smid stykkerne i din flotteste skål.  

Skær den forbagte butternut squash i mundrette stykker.  

Vend det så sammen med din salat i skålen.  

Lige inden servering, hælder du dressingen over og vender det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.  

Buon Appetito !