Inspiration til aftensmad – En verden af ideer

Tom for inspiration? 

I en travl hverdag, kan det være svært at finde overskud og inspiration til aftensmad. De fleste kan nok genkende, at man falder tilbage til de samme retter igen og igen. For det er nemt og komfortabelt at lave dét, som man kender og har prøvet før. 

I den tid vi befinder os i nu, er de fleste også mere hjemme. Det betyder derfor at mange spiser morgenmad, frokost og aftensmad hjemme fordikontoret er lukket og færre middagsselskaber hos venner og familie finder sted. At lave mad tre gange dagligt i hjemmet kan være uinspirerende og tidskrævende for de fleste. 

Vi hjælper jer!  

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at få variation og inspiration til aftensmaden i hverdagen og weekenden. Derfor tilbyder vi smagsfulde, inspirerende og nemme måltidskasser tilberedt af Københavns bedste restauranter, som kan hjælpe dig på vej til at blive masterchef i dit eget køkken - helt uden besvær, ekspertise eller yderligere indkøb.  

Hos Homeat elsker vi mad – al slags mad. Derfor gør vi meget ud af at samarbejde med en bred vifte af restauranter, som har stor ekspertise i forskellige køkkener fra hele verden. Alle restauranterne har deres eget særpræg og favorit råvarer – og endda forskellige måder at bruge råvarerne på. Mange arbejder med sæsonens råvarer, og du kan dermed få kendskab til sæsonens bedste smage og grøntsager. Måltidskasserne fra Homeat, giver dig altså inspiration til en lang række spændende retter fra hele verdenen 

Spis dig på ferie 

I en tid, hvor vi har begrænset rejsemuligheder, kan mad fra mere fremmede himmelstrøg også være en måde at få et afbræk fra den kedelig hverdag. En rejse uden at rejse. Med Homeat kan du både komme på storbyferie i Rom med autentiske italienske specialiteter fra BarPasta, eller komme til de mexicanske strande med Mæxico, som tilbyder tacos og burittos. Med en blanding af autentiske retter og køkkener som fusionerer smage fra forskellige lande, kan du altså drømme dig væk fra lille Danmark og holde en lille ferie i dit eget hjem. 

Hvad kan du tage med? 

Du kan finde inspiration til lige præcis dét køkken, som du har lyst til, når du bestiller din måltidskasse fra restauranterne på HomeatVi har nogle af Københavns bedste kokke og restauranter til at forberede din måltidskasse, og de har lavet deres signaturetter klar til dig!  

Restauranterne tilbyder altid en vegetar måltidskasse fuld af smag. Så forvent at blive overrasket og måske præsenteret for en råvare, som du ikke kendte til eller ikke har prøvet før. 

Når du har prøvet en måltidskasse (eller flere) kan du nemt selv genskabe retterne, eller dele af dem, for at pifte din aftensmad op. 

Vi elsker at eksperimentere – og vi anbefaler du også gør det 

Vi elsker krydderurter – andet end bare pynt  

Krydderurter er gode smagsgivere og kan nemt bruges til at pifte dine retter op. Om det er grønsager, dressinger eller salater, så kan krydderurter nemt løfte din madlavning – og de kan stadig også bruges som pynt, så dine retter får et flot visuelt udtryk, som kan imponere.  

Én af de restauranter, som du kan bestille måltidskasser fra, er Mæxico. Hos Mæxico elsker de koriander! Koriander kan bruges til dressinger, marinader, topping og meget andet. De giver et flot grønt pift og massere associationer til det mexicanske køkken. 

Vi ved dog godt, at koriander kan skille vandeneDerfor har Mæxico lavet en opskrift på en lækker myntesalat i deres måltidskasse. Mynte er et skønt alternativ til koriander, som giver det samme flotte visuelle udtryk og eksotiske strejf. Både mynte og koriander er smagsfulde krydderurter, som nemt kan bruges i en lækker sommersalat til frokost eller som tilbehør til aftensmad.  

Herunder kan du se opskriften på myntesalaten, som også findes i Mæxicos måltidskasse. Den er sammensat af rene råvarer med massere smag – simpelt men godt!  

Denne salat bruges signaturkassen fra Mæxico burritos – men den egner sig bestemt også til tacos, salat eller som tilbehør – det er kun dig, som sætter grænserne.  

Opskrift på myntesalat (2-3 pers) 

Du skal bruge:  

 • ½ spidskål 
 • 20 cherrytomater 
 • ½ agurk  
 • 3 forårsløg 
 • ½ bundt mynte 
 • 1 lime  

Fremgangsmåde: 

 1. Skær spidskålet over på langs. Skær den herefter i tynde strimler fra toppen og ned til bunden. Undlad selve bunden 
 2. Agurken deles i fire på langs. Skær herefter agurken på skrå med 2 cm mellemrum  
 3. Halver cherrytomaterne  
 4. Bunden fjernes fra forårsløgene og forårsløgene halveres på den lange side og skæres til sidst på skrå i tynde strimler  
 5. Mynten hakkes fint  
 6. Bland alle salatens ingredienserne sammen 
 7. Skær både af lime og vrid dem ud over salaten